Informacije2019-01-12T13:36:38+02:00

O podjetju

Dipo je del poslovne skupine Rutar group, ki spada med vodilna pohištvena podjetja v srednji in vzhodni Evropi. Podjetje združuje nekaj sto sodelavk in sodelavcev. Sedež uspešnega družinskega podjetja je v avstrijski Dobrli vasi. S prodajnima verigama RUTAR in DIPO vam nudimo najvišjo kakovost, izvrstne storitve in vrhunske nakupne pogoje na 17 lokacijah v Avstriji, Sloveniji in Italiji.

Ljudje smo različni, prav tako pa se razlikujejo tudi naše želje. Da bo vaš dom točno takšen, kot ste si ga zamislili, vam nudimo brezplačen računalniški izris, meritve, montažo in dostavo na dom. Dipo se nahaja v 7 večjih mestih v Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Kranju, Celju, Kopru, Novi Gorici, Murski Soboti in Dravogradu. Obiščite nas v najblžji poslovalnici in uresničite svoje sanje o popolnem domu.

DIPO je najboljša izbira, če želite svoje prostore spremeniti v čudovit dom. DIPO se nahaja v vsakem večjem mestu v Sloveniji in Italiji, zato nas lahko vedno obiščete. Popolno načrtvoanje, dostava in montaža so za nas seveda samoumevni.

Kronika

2018 Otvoritev Dipa v Novi Gorici

2017 Otvoritev Dipa v San Fioru

Otvoritev Dipa v Zoppoli

2016 Otvoritev Dipa v Tavagnaccu

2015 Širitev v Italijo

2012 Otvoritev Dipa v Kopru

2011 Otvoritev Dipa v Dravogradu

2010 Otvoritev Dipa v Murski Soboti

2009 Katastrofalen požar v Rutarju v Dobrli vasi

2008 Otvoritev Rutarja v Celovcu

Otvoritev Dipa v Celju

2005 Razširitev Rutarja v Ljubljani

Otvoritev Dipa v Ljubljani

Razširitev centralnega skladišča v Ljubljani

2003 Otvoritev Rutarja v Mariboru

Začetek obratovanja distribucije Dipo

Otvoritev Dipa v Mariboru in Kranju

2001 Pristop k nabavnemu združenju Union

Otvoritev Rutarja v Ljubljani

1998 Razvojna strategija širitve Rutarja v Slovenijo

1991 Prevzem podjetja ‘Schöffmann’ v Šentvidu

1987 Prevzem podjetja ‘AVE Möbel’ v Beljaku

1985 Postavitev centralnega skladišča v Dobrli vasi,

Razširitev Rutarja v Dobrli vasi

1961 Ustanovitev podjetja Rutar v Dobrli vasi

Nakupno združenje VME Union GmbH

Rutar Group je od leta 2001 družbenik največjega pohištvenega nabavnega združenja na svetu, VME Union GmbH. Okoli 230 družbenikov v nabavnem združenju VME Union GmbH z več kot 600 pohištvenimi centri prigospodari preko šest milijard evrov letno.

Rutar group na podlagi skupne nabave večjih količin pohištva znotraj nabavnega združenja prejme precejšnje cenovne prednosti, ki jih z veseljem deli s strankami. Poleg tega izkorišča tudi sinergije na področju produktnega menedžmenta in oglaševanja ter prejme dodatno podporo pri nenehni izmenjavi izkušenj.

Za stranke Rutar group to omogoča nakupovanje pohištva visoke kakovosti po najboljših cenah.

Dipo College

Dipo nudi vsem novim in obstoječim sodelavcem strokovno izobraževanje in nadaljnje usposabljanje. Poleg strokovno specifičnih in poslovno ekonomskih tem, so na voljo tudi treningi za oblikovanje osebnosti, na katerih se lahko sodelavci pri Dipu tudi individualno osebnostno razvijajo. Dipo College je zgrajen na celostnem učnem konceptu, pri čemer je zagotovljeno spremljanje s strani trenerjev in mentorjev.

Dodatno se redno izvajajo tudi šolanja o posameznih izdelkih, zato da so naše prodajne svetovalke in svetovalci na tekočem z najnovejšimi izdelki in trendi.

Vajenci v Dipu

V podjetju omogočamo izvedbo vajeništva za svetovalce za opremljanje, trgovce v maloprodaji, skladiščno-logistične delavce, komercialiste, kakor tudi vajeniška mesta v gostinstvu. Vsi vajenci v Dipu so podvrženi trening programu, ki je usmerjen v pridobivanje izkušenj in praks in je bil razvit posebej za potrebe mladih. Dipo vajeniški College nudi na eni strani treninge s čisto strokovnih področij, na drugi strani pa »Soft Skills« program, v katerem se preko izkušenj predelujejo teme s področij komunikacije, timskega dela, aktivnega usmerjanja v stranke in prodajo, konfliktnega menedžmenta, stresnega in pritožbenega menedžmenta. Veliko nam je do kakovostnega  vajeniškega usposabljanja, zato da bi se naši vajenci lahko razvili v odgovorne in samozavestne sodelavce.

Kariera v Dipu

Dodatno omogoča Dipo delanje različnih karier preko internih trening programov za tiste z »višjim potencialom«, pripravnike in vodstvene delavce. V programu razvoja vodstvenih delavcev se izvajajo skupinski treningi in Coachingi s področij vodenja, medsebojne komunikacije, konfliktnega menedžmenta & razvijanja timov ter obdelujejo področja nalog preko »Training on the Job« ukrepov. S tem zagotavljamo, da se sodelavci na najboljši možni način in vsestransko pripravijo na bodoče odgovornosti s svojih področij. V Dipu smo proslavili že veliko karier, kot na primer od prodajalca kuhinj do vodje celotne distribucije ali od projektnega sodelavca do področnega vodje. Vse to in še veliko več je možno v Dipu!